Wachtwoord vergeten – Wat was ook alweer het wachtwoord?

wachtwoord-vergetenNiks is zo vervelend als dat je ergens moet inloggen en dat je het wachtwoord bent vergeten omdat je er bijna nooit inlogt. Voor netwerkcamera’s geldt dit ook. Vaak stel je hem één keer in en log je daarna haast nooit meer in.

Om toch nog in de camera te komen als je het wachtwoord bent vergeten zijn er 2 opties:

  • Wellicht heb je het wachtwoord nooit ingesteld en kun je het standaard wachtwoord gebruiken van de camera.
  • Je kunt de camera resetten waarna je zeker met het standaard wachtwoord kunt inloggen. Je bent daarna wel alle instellingen kwijt.

Standaard wachtwoord opzoeken

Wil je proberen om in te loggen met het standaard wachtwoord, dan heb je de gebruiksaanwijzing nodig van je camera. Hierin staan de standaard logingegevens aangegeven. Je kunt de gebruiksaanwijzing vaak ook vinden op de website van de fabrikant als pdf-bestand. Zoek in de pdf op wachtwoord of password.

Klik hieronder op één van de links om de gebruiksaanwijzing te downloaden van je camera:

Merk
Downloadpagina
Alectolink
Conceptroniclink (meest verkocht: CIPCAMPTIWL)
D-Linklink
Edimaxlink
Elrolink
Eminentlink
Vivoteklink
Y-camlink

Mis je een merk? Geef het even aan in de comments en we zetten hem erbij.

Camera resetten

Weet je zeker dat het standaard wachtwoord niet werkt, of je kunt deze niet vinden, dan is het misschien beter om de camera te resetten. Waarschijnlijk ben je nog minder tijd kwijt aan het opnieuw instellen dan aan het blijven zoeken naar het wachtwoord. Om de camera te resetten houd je 10 seconden de reset knop ingedrukt. Dit werkt op de meeste camera’s. Vervolgens zal de camera opnieuw opstarten waarna alle instellingen weer zijn teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Het lukt nog steeds niet

Laat je vraag achter hieronder in de comments en je krijgt zo snel mogelijk antwoord. We zullen dan onze uiterste best doen om je te helpen.

2 reacties op “Wachtwoord vergeten – Wat was ook alweer het wachtwoord?

  1. hallo ik heb een vraag ik heb een wanscam ip camera geinstalleerd werkte prima maar nu heb ik er problemen mee ik krijg heel kort beeld valt dan in stilstaand beeld na enkele minuten komt er weer beeld dit blijft de camer doen ik zelf denk dat de camera zijn ip adress niet herkend en steeds opnieuw zoekt vindt en weer wegvalt is dit mogelijk en waar kan dat aanliggen bij voorbaat dank anniemat

  2. Heb je de camera verbonden via WiFi? Dan zou het ook aan een instabiele draadloze verbinding kunnen liggen. Kijk dan even naar dit artikel. Hier staat uitgelegd hoe je een beter kanaal kunt vinden.

    Heb je de camera verbonden met een kabel dan kan het ook daar aan liggen. Probeer dan eens de camera te verbinden met een andere kabel direct op de computer. Als de camera het dan wel doet, ligt het aan de kabel die je eerst gebruikte of aan de router. Vervang in dat geval dus de kabel of reset/vervang de router.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


7 − zes =

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>